Головна » 2018 » Листопад » 7 » Підведено підсумки районної конференції «Моя Батьківщина – Україна»
20:55
Підведено підсумки районної конференції «Моя Батьківщина – Україна»

6 листопада 2018 року на базі Романковецької гімназії ім. К.Ф. Поповича відбувся ІІ етап районної конференції Всеукраїнської експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина – Україна», що підвів підсумки роботи пошукових та експедиційних загонів юних краєзнавців.  Цього року районна конференція відбулась у два етапи: І етап – заочне оцінювання краєзнавчо-дослідницьких робіт, ІІ етап – захист робіт доповідачів.

  Основною метою конференції було вдосконалення патріотичного та громадського виховання підростаючого покоління на традиціях і звичаях народу України, формування гармонійно розвиненої особистості шляхом залучення молоді до активної діяльності з вивчення історичної та культурної спадщини, історії рідного краю, ознайомлення з географічними, геологічними, культурними та історичними заповідниками, пам’ятками та об’єктами заповідного фонду.

     На заочний етап було представлено 62 роботи з навчальних закладів сіл: Білоусівка, Селище, Сербичани, Кулішівка, Ломачинці, Вітрянка, Василівка, Гвіздівці, Ожеве, Романківці, Шебутинці, Михалкове, Грубна. На  очний етап  членами журі відібрано 29 кращих робіт.

     Члени журі уважно ознайомились із роботами на заочному етапі та приділили окрему увагу захисту їх доповідачам. Учасники конференції під керівництвом своїх наставників провели пошукову, науково-дослідницьку роботу, зібрали матеріали, систематизували їх та мали можливість презентувати їх на огляд присутніх. За підсумками роботи по секціям визначено переможців за кожним напрямком  та нагороджено грамотами відділу освіти, молоді та спорту РДА,  цінними подарунками та забезпечені гарячим харчуванням.  

    На обласному етапі пошукові роботи представлятимуть у секції:

- «Духовна спадщина мого народу» - Гимплюк Тетяна, учениця ЗОШ І-ІІ ст. с. Ожеве, керівник Гімплюк Н.І.;

- «Козацькому роду нема переводу» - Нігалатій Діана, учениця Білоусівського НВК, керівник Зла Л.В.;

- «Географія рідного краю» - творча група у складі: Лейберюка Олексія, Тимчука Владислава та Бірюк Діани,  учнів Шебутинецького НВК, керівники - Полонка Н.М. та Галак О.В.;

- «Музей – історія жива» - Тимчук Ольга, учениця Шебутинецького НВК, керівник Якубина С.І.;

Переглядів: 267 | Додав: sokrctdyu | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar